Wat is virtual reality en waarom is het interessant?

Overzicht van interessante marketingsites

Wat is virtual reality en waarom is het interessant?

virtual reality

Ben je van plan in virtual reality te investeren? Bij VRtuali.com weten we het een en ander over VR. We hebben op maat gemaakte 360 en VR activaties gemaakt voor wereldmerken. We kunnen je helpen met campagnestrategie, ideevorming en productplaatsing – wat je ook nodig hebt, met virtual reality kun je krachtige klantervaringen opbouwen en een nieuw publiek bereiken.

Wie heeft er niet gedroomd van Virtual Reality? Maar wat is er zo geweldig aan deze technologie, die in 2017 eindelijk een echte boost krijgt? Ik zou zeggen dat het antwoord voor de hand ligt: het is een nieuwe manier om de wereld te ervaren!

De definitie van virtual reality komt natuurlijk voort uit de definities van zowel “virtueel” als “werkelijkheid”. De definitie van “virtueel” is “dichtbij” en “werkelijkheid” is wat wij als mensen ervaren. De term “virtual reality” betekent dus in feite “bijna-werkelijkheid”. Dit kan natuurlijk van alles betekenen, maar gewoonlijk verwijst het naar een specifieke vorm van nabootsing van de werkelijkheid.

Wij kennen de wereld via onze zintuigen en waarnemingssystemen. Op school hebben we allemaal geleerd dat we vijf zintuigen hebben: smaak, tast, reuk, zicht en gehoor. Dit zijn echter alleen onze meest voor de hand liggende zintuigen. De waarheid is dat mensen veel meer zintuigen hebben dan dit, zoals bijvoorbeeld een evenwichtsgevoel. Deze andere zintuiglijke input, plus een speciale verwerking van zintuiglijke informatie door onze hersenen, zorgt ervoor dat we een rijke stroom van informatie uit de omgeving naar onze geest hebben.

Alles wat we weten over onze werkelijkheid komt via onze zintuigen. Met andere woorden, onze hele ervaring van de werkelijkheid is gewoon een combinatie van zintuiglijke informatie en onze hersenen die deze informatie zintuiglijk verwerken. Het is dan ook logisch dat als je je zintuigen verzonnen informatie kunt voorschotelen, je perceptie van de werkelijkheid ook zou veranderen als reactie daarop. Je krijgt een versie van de werkelijkheid te zien die er niet echt is, maar vanuit jouw perspectief wordt hij als echt ervaren. Iets wat we een virtuele realiteit zouden noemen.

Samenvattend houdt virtuele werkelijkheid dus in dat wij onze zintuigen een computergegenereerde virtuele omgeving voorgeschoteld krijgen die wij op de een of andere manier kunnen verkennen.